A MENTO Környezetkultúra Kft. a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretén belül, Komplex vállalati technológiafejlesztés mikro-, kis és középvállalkozások számára tárgyú felhíváson pályázatot nyert, mely GOP-2.1.1- 12/B-2013- 0038 azonosító számon került regisztrálásra. A projekt címe: A MENTO Kft. komplex vállalati technológia-fejlesztése.

A projekt elszámolt összköltsége 181 millió forint, mely költség 39,98 %-os intenzitású, azaz 72,363 millió forint vissza nem térítendő támogatást tartalmaz.

 

A MENTO Környezetkultúra Kft. az utóbbi években jelentősen diverzifikálta tevékenységét. A térségben megváltozott piaci viszonyok miatt, további szolgáltatásokkal kívánja bővíteni a cég tevékenységi portfólióját a jelenleg is végzett tevékenységekhez kapcsolódóan. A már működő környezetvédelmi mélyépítési és rekultivációs üzletág üzletmenetében egyre gyakrabban felmerül az építendő létesítmények szilárd térburkolatainak és útburkolatainak kivitelezési igénye.

 A fentiekre tekintettel, módosult a projekt műszaki tartalma, és egy aszfalt burkolatok építésére alkalmas géplánc kerül beszerzésre, melyek az alábbiak:

1 darab Atlas Copco Dynapac SD 2500 C aszfaltterítő gép

1 darab Atlas Copco Dynapac CC3300 derékcsuklós aszfalthenger

1 darab Atlas Copco Dynapac CC1200 Plus padkahenger

1 darab Atlas Copco Dynapac PL 500 T aszfaltmaró

1 darab Ammann AP 240 gumikerekes henger

1 darab Astec BF 400 padkaterítő adapter

A beruházásnak köszönhetően a vállalat munkahelyeket tud megőrizni, és további 2 új munkahelyet teremt.

A projekt befejezési dátuma: 2015. március 19.