Horváth-tető fejlesztése

2022. augusztusban sikeres műszaki átadás-átvételre került a Horváth-tető fejlesztése elnevezésű projektek keretén belül felújított Avasi szakasz.
A Mento Kft. 2021. júliusban Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának megbízásából kezdte meg az Avas rekonstrukcióján belül a Horváth-tető fejlesztését.
A munkálatok több területet öleltek fel, nagy figyelmet fordítva az aktív rekreációs zöld területek kialakítására.
Két különböző gyermekjátszóteret alakítottunk ki különböző korcsoportok részére, ezen felül a felnőtt korosztály számára is használható szabadtéri fitneszpark, kültéri edzőelemek, gördeszka-, görkorcsolya-pálya, mászófal gyermekek és felnőttek részére, valamint parkour-elemekkel bővítettük a Horváth-tető területét. A mászófalakat, a parkour elemeket és a játszótér nagy részét eséscsillapító öntött gumi burkolattal ellátott térre helyeztük el. 
A kutyatulajdonosok kutya-agility pályát és kutyajátszót próbálhatnak ki kiskedvencükkel, a pihenésre vágyó látogatók pedig a legfelső terasz részen piknik-téren, pihenő és napozó területeken gyönyörködhetnek a miskolci látképben. A piknikező térnél külön figyelmet fordítottunk az akadálymentes kialakításra.
A beruházás további részében rekonstruáltuk a kilátóteraszokat, lépcsősorokat, területrendezés történt, burkolatokat, támfalakat újítottunk fel, kialakítva egy parki sétaútrendszert, városi tanösvény-hálózattal.
A lépcsősorok megújítása során a régi lépcső elbontása után új lépcső és kiskockakő burkolattal rakott pihenők, új pilonok és korlát került kialakításra.
A köztéri világítás helyreállítása érdekében modern világítótesteket helyeztünk el, melyek bizonyos szakaszokon fényváltósak, távolról vezérelhető, külön-külön programozható wifis okoslámpák.
Padok, szemetesek, ivókutak, esőmenedékek kihelyezésével, növénytelepítéssel zártuk munkálatainkat.