Ismét Mento Kupa a diósgyőri Lovagi Tornák Terén

A diósgyőri Lovagi Tornák Terén rendezték a 2018-as Borsod – Abaúj – Zemplén Megyei Díjugrató Döntőt. Az első szeptemberi szombat napos időt, izgalmas versenyt és 130 startot hozott az ország díjugratók által egyik leggyérebben lakott megyéjének fináléjára. A főként megyei lovasokból álló mezőny jelentős számú szlovák versenyzővel egészült ki a nyitott számokban.

Bajnokot három egyéni kategóriában avattak. Kezdő Lovas kategóriában Barsi Júlia (Garai SE, Vitéz) lett a bajnok, Surman Kitti Boglárka (Diósgyőri SE, Gidrán Noé) és Czehelszki Lilla (Appel Lovaskert SE, Tündér) előtt.

Az ifjúságiak összevetéses bajnokságában a stílusversenyeket rendszerint domináló Ifj. Szuhai Gyula (Gyula Farm, Agropoint Cavisto) győzött, az ifjúsági válogatott Szuhai Péter (Gyula Farm, Chilling Out) előtt. A bronzérmet Závorszki Amanda (Miskolc-Bükkalja LK, Conquistador) szerezte meg.

A MENTO Kupa, azaz a felnőtt bajnokság Hmaidi Amina (Gyula Farm, Americano) győzelmével zárult, aki a 125 cm-es döntő emelt összevetésében klubtársát, Berkes Mátét (Casallo) előzte meg. A bronzérmet az alappályán egy verőhibával végző Garai Gergő (Garai SE, Pezó) vihette haza.

Diósgyőrben a megyei bajnoksággal lezárult az idei versenyszezon. A 2019-es évre új istállóövezettel, tehát többnapos versenyekkel is készül a szervező csapat