Mozgásművészet és Mento

A Mento Kft. a sportrendezvényeken, versenyeken kívül kiemelt figyelmet szentel sportolók, sportegyesületek, valamint a kultúra és művészet különböző területeinek támogatására is.

Így került sor a Miskolcz Revital Táncsport Egyesülettel való együttműködésre, melynek keretében a társastánc/versenytánc szélesebb körű megismertetését, népszerűsítését célzó komplex program megvalósulásához nyújtottunk segítséget. E programon keresztül olyan klasszikus kulturális, művészeti és sport értékek közvetítésében vehettünk részt, mely értékek egyedülálló, különleges színt vihetnek városunk művészeti- és sportéletébe.

A Süttő Roland-Tombácz Anikó ötszörös profi magyar bajnok táncos-koreográfus páros által vezetett egyesület versenytáncosai hazai és nemzetközi versenyeken elért előkelő helyezéseikkel
öregbítik egyesületük és Miskolc hírnevét. A táncsport a sportoláson túl a művészi önkifejezés eszköze is, de közösségformáló és személyiségfejlesztő hozadéka sem elhanyagolható.

2020. márciusában a COVID-19 okozta pandémia idején a Süttő-Tombácz páros és a Mento Kft. sportmenedzsere Hercsik Zsuzsanna újszerű, komplex programot állított össze, mely a Miskolc Televízióban „Én is táncolnék” címmel került bemutatásra.
A program első eleme a társastáncok alaplépéseinek elsajátítását célzó, próbatermi körülmények között rögzített oktatóprogram. A vállalkozó szellemű nézők így a karantén idején szórakozva mozoghattak, testileg-lelkileg töltődhettek.
A második blokkban – a kissé lazább nyári időszakban- Miskolc ikonikus helyszíneire látogattak a táncosok, és látványos, energikus csoportos produkciókkal – az érdeklődőket is bevonva- testközelből mutatták be a tánc világát.

Végül a harmadik egység -melynek sugárzása 2021. április 29-én a Tánc Világnapján indult-, a latin-amerikai táncok professzionális szintű művelésébe ad bepillantást 5 héten keresztül. A forgatások helyszínéül ezúttal is Miskolc neves oktatási, kulturális és szórakoztató nevezetességei szolgáltak.

Mindhárom széria exkluzív képi anyagának összeállítása Varga Zoltán kreatív rendező és Váradi Máté operatőr munkáját dicséri.

Az „Én is táncolnék” műsorfolyam egyes részeit itt tekintheti meg: