Adományozd el, ahelyett hogy kidobnád!

Az ősz beköszöntével megkezdődött az iskola, mely a hátrányos helyzetben élő családoknak mindig plusz terhet jelent a mindennapi megpróbáltatások mellett. A Mento Kft. dolgozói is tisztában vannak ezzel a ténnyel, szeptemberben ezért ismét adománygyűjtési akciót indítottak a munkatársak körében, így támogatva rászoruló embertársainkat.

A nehéz sorsú családok megsegítésével egyidejűleg, szeretnénk felhívni az emberek figyelmét a környezeti fenntarthatóság megóvására is. Az őszi lomtalanítás mindig egy remek alkalom arra, hogy átnézzük a már kidobásra ítélt ruháinkat, használati tárgyainkat. Átgondolhatjuk, mi az, amit még nyugodt szívvel tovább adhatunk egy arra rászoruló család számára. Ne felejtsük el, hogy az, ami számunkra már felesleges, haszontalan, másnak igazi kincs is lehet. Ahelyett, hogy a kinőtt kabátunkat, megunt cipőinket, táskáinkat a szemétbe rakjuk és ezáltal a lerakót terheljük vele, adjuk inkább egy arra rászoruló embertársunknak. Példaértékűnek tartom azt az összefogást, amelyet a kollégáim részéről tapasztaltam az elmúlt hetekben, a hétköznapi rohanásban sem feledkeztek meg a hátrányos helyzetben élő családokról és rengeteg adományt sikerült így összegyűjtenünk. – mondta Hercsik István a Mento Környezetkultúra Kft. vezetője.

Az adományozni szándékozó kollégák révén számos jó állapotban lévő használt ruha, könyv, jó minőségű játék, konyhai eszköz gyűlt össze. A Mento Kft. munkatársai szeretnék ezzel a megmozdulásukkal felhívni a figyelmet a térségünkben rossz szociális körülmények között élő gyermekek megsegítésére és másokat is ösztönözni az összefogásra. Az összegyűjtött adományokat olyan intézmények segítségével juttatják el a rászorulóknak, mint a Vizsolyi Rákóczi Zsigmond Általános Iskola valamint, a Száz Juhocska Gyermekház.