Újabb nagyszabású kezdeményezésben vesz részt a Mento Kft.

A Mento Környezetkultúra Kft. mindig is személyes ügyének tartotta, hogy segítse a magyar sportolókat, valamint olyan kezdeményezések mögé álljon, amelyek megismertetik a nagyközönséget a már szép sikereket elért, volt sportolók életútjával.

2017 novemberében Groupama Arénában nyitották meg, a cégünk által is támogatott, Kubala ’90 vándorkiállítást, amely Kubala László pályafutását mutatja be a hazai nyilvánosságnak. A vándorkiállítás november óta megfordult többek között Debrecenben, Nyíregyházán, Ófehértón, valamint Kisvárdán is és reményeink szerint Miskolcra is ellátogat.

„Kubala László nevét aligha kell bemutatni a világnak és a magyar futballszurkolóknak, ő volt a katalán FC Barcelona klub valaha élt egyik legnépszerűbb játékosa. A XX. század száz legjobb labdarúgója között tartják számon, szép sikereivel beírta nevét a spanyol futballtörténelem nagy könyvébe. Fontosnak érzem azt, hogy a jelen nemzedékével is megismertessük és általuk is továbbörökítsük népünk óriásainak történetét. Azokra gondolok, akik hatalmas erőfeszítésekről tettek tanúbizonyságot a győzelem útján, elhivatottságuknak és kitartásuknak köszönhetően olyan sikereket értek el, amikről sokan álmodni sem mernek. Kubala László is egy ilyen álmot valósított meg, mindannyiunk számára példaként kell, hogy szolgáljon az ő életútja, nem ismerte a kudarcot és lehetetlent, a nehézségek ellenére is futballtörténelmet írt. A sport szeretete hajtotta őt előre, hitt magában, céljaiban. Kubala László szegénysorból indult és világsztár lett, ezzel bizonyította, hogy semmi sem lehetetlen. A hite repítette őt magasra, megmutatta, hogy hinnünk kell magunkban és nem lesz olyan akadály, amit nem tudunk legyőzni. Ez az, amiből mindannyian erőt meríthetünk a saját életutunkra kivetítve. Munkatársainkkal közösen építjük álmainkat, nem törnek meg a kudarcok, mi is hasonló módon visszük sikerre a Mento történetét. ”- mondta Hercsik István Mento Környezetkultúra Kft ügyvezetője.

A Kubala 90 című tárlattal, a 90 évvel ezelőtt született kiváló játékos emléke előtt tisztelegnek. A rendezvény teljes ideje alatt közel 4000 emberhez juttatják el Kubala hagyatékát és történetét a kiállításon keresztül.