A főzéshez is ihlet kell: az ételeknek lelkük van, ugyanúgy rájuk kell hangolódni, mint az írásra, mert ha nem tesszük meg, akkor inkább bele se kezdjünk.” – írja Szabó T. Anna.
Nos, ihletben nem volt hiány az éves MENTO Főzőversenyen. És bátorságban sem, hiszen a hagyományos bográcsos ételektől, mint a birkapörkölt, a gulyás, vagy a halászlé, egészen a Pad Thai-ig mindenféle finomságot lehetett kóstolni. 10 csapat, mintegy 80 kolléga vállalta, hogy összeméri szakácstudományát a többiekkel. Nem csak az ételeket és a tálalást illetően csillant meg kreativitás, hanem a névadásban is: Kung Food, Köz-Művelet, Hajolj Bele a Halamba– csak egy pár a legjobbak közül.
Az idei versenykiírás szigorúbb volt a megszokottnál. Csak bográcsban készített étellel lehetett nevezni, a bírálatot pedig két remek étterem, a Végállomás és a Renomé séfjei végezték – mindenféle részrehajlást kiszűrendő. A konyhafőnökök szerint meglepően jól elkészített fogásokat kóstolhattak. Volt, amelyiknél a hivatásos szakácstól kapható legnagyobb dicséret is elhangzott: „Ezt enném egész nap!”
Köszönjük a kollégáinknak a részvételt, és a remek hangulatot !




