Összefogás a nehéz körülmények között élő családokért, adományt gyűjtöttek a Mento Kft. munkatársai

A környezetvédelmi projektek tervezésével és kivitelezésével foglalkozó Mento Kft. számára kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás.

„Felelősen gondolkodó cégként törekszünk arra, hogy minden lehetséges módon segítséget nyújtsunk a rossz körülmények között élő családoknak. Sajnos sok embertársunk él mély szegénységben, akiknek nehézséget jelent a napi étkezések, a meleg ruha biztosítása önmaguk és családjaik részére.” mondta Hercsik István, a cég vezetője.

A Mento Kft dolgozói szívügyüknek tekintik az adományozási kedv növelését a térségben és ennek érdekében „házon belül” januárban elindítottak egy adománygyűjtési akciót. A kollégák szeretnének ezzel a megmozdulással egy újabb hagyományt teremteni a cég életében valamint ösztönözni másokat is az összefogásra. Az összegyűjtött ruhák, játékok Asztalos Péternek, a Vizsolyi Rákóczi Zsigmond Általános Iskola igazgatójának, Kovács Zsolt református lelkipásztornak valamint Sándor Bélánénak köszönhetően a 100 Juhocska Gyerekházon keresztül jutnak majd el a rászorulókhoz. A Mento Kft. a nehéz sorsú családok támogatásával egyidejűleg szeretné felhívni az emberek figyelmét a környezeti fenntarthatóság megóvására is, nem elfeledve a tényt, hogy ami az egyikünknek szemét az a másikunknak igazi kincs lehet. Sokunk szekrényében rejtőzik, olyan használt ruha, játék, amelyre már nincs szükség, azonban ahelyett, hogy kidobnánk, gondoljunk ilyenkor azokra, akiknek még ennyi sem adatott meg.